Popovačke škole spremno dočekale uvođenje besplatnih obroka

Uvođenje besplatnih obroka za sve učenike u osnovnim školama uspješno je ovog tjedna započelo u OŠ Zorke Sever Popovača.

„Od ukupno 470 učenika podijeljen je besplatni kuhani obrok za 467 učenika jer se je troje roditelja očitovalo pisanim putem da ne žele da se njihovo dijete hrani u školi. Do sada se u školskoj kuhinji nije hranilo desetak učenika. U školi imamo sve uvjete za pripremu kuhanih obroka te imamo dovoljan broj zaposlenih kuharica.“ – istaknula je ravnateljica OŠ Zorke Sever Zvjezdana Martinec.

Sukladno jelovniku, može se vidjeti da je prehrana raznovrsna te da je svaki dan dostupan topli obrok. Učenici tako tijekom ovog tjedna imaju prilike jesti varivo mahune sa suhim mesom, tjesteninu sa sirom, saft od svinjetine s rižom, ćevape, granadir i kisele krastavce, te panirani odrezak oslića sa slanim krumpirom i kruhom. Također, raznovrsna je prehrana i u produženom boravku.

Jednako uspješno uvođenje besplatnih obroka dočekano je i u OŠ Popovača.

„Ukupan broj učenika u OŠ Popovača koji je obuhvaćen ovom mjerom je 371, što je povećanje od 20 učenika. Ispunjavamo sve uvjete i imamo dovoljan broj zaposlenika.“ – pojasnio je ravnatelj Dražen Mlakar.

Tijekom ovoga tjedna u toj se školi jedu kukuruzni žganci, svježi sir i vrhnje, rižoto s piletinom i povrćem, varivo od ječma s krumpirom i kobasicama, panirani riblji štapići, pire od krumpira i cvjetače, tijesto s mljevenim mesom, zelena salata te kruh i voće, a nutritivno su i bogata jela koja se poslužuju u produženom boravku.