Policijska uprava sisačko-moslavačka uskoro bi mogla dobiti nove prostore

Policijska uprava sisačko-moslavačka uskoro bi mogla dobiti svoj novi prostor, obzirom su njihove prostorije u kojima su se nalazili prije potresa u Rimskoj ulici u Sisku, oštećene u potresu, a očekuju se i novi zaposlenici. „Obećanje od našeg ministra je izgradnja nove zgrade Policijske uprave na križanju Gajeve i ulice Augusta Oktavijana. Znate i sami da veliki broj objekata, a posebno Policijska uprava koja je bila smještena u Rimskoj 19 je gotovo u potpunosti uništena. Ona ima crvenu naljepnicu, tako da tamo više nismo mogli biti i sada se snalazimo na nekoliko mjesta“ – pojasnio je Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Trenutan broj službenika je relativno dobar, no policijske postaje nisu u potpunosti popunjene. „Mi ćemo i ove godine zasigurno dobiti određeni broj policijskih službenika s Policijske akademije. Naravno da nam jedan određeni broj policajaca odlazi u mirovinu. Imamo još policijskih službenika koji su došli početkom rata i to su ljudi koji već imaju popriličan broj godina provedenih u službi policije koji izražavaju želju za odlaskom u mirovinu, što im i dozvoljavamo. Kao što je vidljivo iz rezultata koje smo ostvarili, mislim da je trenutno imamo dovoljan broj, a imamo i dovoljno tehnike. MUP kontinuirano ulaže financijska sredstva u održavanje visoke razine uvjeta rada za policajce, visoku razinu tehnike, počevši od tehnike koja je policajcu potrebna na cesti, granici, pa sve do promjene vozila da u svakom trenutku imamo dovoljan broj voznih jedinica kako bi mogli pravovremeno izvršiti određenu intervenciju“, pojašnjava Pešut.

 Upravo lani, u Policijsku upravu sisačko-moslavačku stiglo je 35 mladih policajki i policajaca s Policijske akademije. Kako bi još više privukli zainteresirane za ovu profesiju, u mjesecima koji su pred nama, policija će obilaziti srednje škole kako bi im predstavili ovo zanimanje.