Iz policijske bilježnice: Dvije prometne nesreće u Kutini

Jučer, 24. siječnja, oko 17.15 sati u ulici Hrvatskih branitelja u Kutini, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je je pod utjecajem alkohola od 2,29 promila izazvao 43-godišnjak iz Kutine.

On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, automobilom kutinskih registracija prešao na suprotnu prometnu traku kojom se u automobilu kretao 66-godišnjak, a koji je izbjegavajuću sudar skrenuo s kolnika u odvodni kanal. Potom je 43-godišnji vozač napustio mjesto događaja, ali je ubrzo pronađen.

Vozač je do otriježnjenja smješten u prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

U utorak, 24. siječnja, oko 17.30 sati, na raskrižju Sisačke i Željezničke ulice u Kutini, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Nesreću je izazvao 66-godišnjak iz Kutine koji je na raskrižju oduzeo prednost prolaska automobilu daruvarskih registracija kojim je upravljala 38-godišnjakinja. Od siline udarca došlo je do rotacije automobila kutinskih registracija koji se zaustavio na pješačkom nogostupu, uslijed čega je vozač zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa ispao iz automobila.

Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,02 promila.

Zbog zadobivenih ozljeda vozač je prevezen u sisačku Opću bolnicu gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.