Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o radovima na groblju u Voloderu

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Zvonimir Kondres (HSP) istaknuo je nužnost radova na groblju u Voloderu, konkretno zanimalo ga je kada će se obaviti radovi vezani uz ogradu, mrtvačnicu, gromobransku instalaciju, te rampe na pješačkoj stazi.

„Grad je svjestan da tamo treba odraditi niz radova, što zakonski, što zbog kvalitetnije usluge. Započete su stoga radovi na pješačkoj stazi i ogradi uz cestu, te nam još ostaje gornji dio ograde. Tamo je problem zapuštenost terena, no, nedavno nas je kontaktirao vlasnik susjedne zemlje te je iskazao želju da nam pokloni tu nekretninu. Ako se to ostvari i riješimo imovinsko-pravne odnose, tijekom 2023. godine riješila bi se kompletna ograda i na taj bi se način spriječi i najveći problem te strane, a to je ulaz divljači.“ – rekao je u odgovoru gradonačelnik Josip Mišković.

Grad je svjestan dotrajalosti mrtvačnice i svih ostalih problema na tom groblju, stoga je gradonačelnik napomenuo i kako će se oni rješavati sukladno financijskim mogućnostima te kapacitetima Komunalnih servisa, a koji upravljaju grobljem. Nakon ograde pristupiti bi se trebalo radovima sanacije pješačke staze od mrtvačnice prema groblju, a potom i ostalim spomenutim problemima.