Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o projektu “Svlačionice”

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Ivan Abaz (HDZ) upitao je odvija li se gradnja objekta „Svlačionice“ u Sportskom parku Moslavac prema planu.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je napomenuo kako je projekt u tijeku, no zbog povećanja cijena na tržištu izvođač radova već je nekoliko puta zatražio povećanje cijene prema Zakonu o obaveznim odnosima. Budući da Grad nije u mogućnosti znatno povećati vrijednost ove investicije, uz analizu Nadzora odlučit će se o eventualnom prekidu suradnje s izvođačem i odabiru novog, a kako bi se planirani radovi završili u predviđenom financijskom okviru koji Grad može isplatiti. Do sada je, za ovu investiciju isplaćeno oko 25-30% predviđenih sredstava, odnosno oko 3 milijuna kuna.

Gradonačelnik je na kraju podsjetio kako se Grad na ovu investiciju odlučio bez obzira na to što nije ostvario financijsku pomoć od strane nacionalnih i europskih fondova stoga je plan bio odraditi ju kroz tri proračunske godine iz vlastitih sredstava, bez kreditnih zaduženja. Nažalost, zbog sveopćeg stanja na tržištu, teško je predvidjeti hoće li se do kraja ove godine završiti uređenje objekta „Svlačionice“ ili će se morati prolongirati.