Darko Kovačič novi je predsjednik Udruge voćara i vinogradara Moslavine

Udruga voćara i vinogradara Moslavine iz Velike Ludine u subotu 7. siječnja održala je izvanrednu izbornu Skupštinu.

Kako je tom prigodom istaknuo dotadašnji predsjednik Marijan Gašparec, tijekom prošle, 2022. godine organiziran je veliki broj aktivnosti, a među kojima svakako vrijedi istaknuti Vincekovo kod obitelji Šnajder, radionicu orezivanja voćaka, predavanje o zaštiti vinove loze, jabuka i jagoda, 18. Jabuku crveniku kod Tamare Kiš, berbu škrleta kod Jaroslava Mareka, Martinje, te druženje uz kuhano vino na Badnjak. Osim toga organizirani su i edukacijski izleti, tradicionalno u Mariju Bistricu, te na Pelješac, kao i sastanci s predstavnicima relevantnih institucija s temama vezanima uz aktualnosti u vinogradarstvu i voćarstvu, a posebice o problemu s navodnjavanjem. Nažalost, i tijekom 2022. godine nužno je bilo zatražiti postupak proglašenja elementarne nepogode, a osim zbog mraza, to se moramo učiniti i zbog  suše.

Na samom kraju, nakon sedam godina tijekom kojih je obnašao funkciju predsjednika Marijan Gašparec zahvalio je svim članovima, a posebice onima koji su činili Upravni i Nadzorni odbor, kao i prijateljima i suradnicima koji su pomogli u radu udruge i pružali mu potporu, kako tijekom rada, tako i tijekom trenutka u kojem je zbog privatnih razloga odlučio napustiti funkciju predsjednika.

Jednoglasno je potom za novog predsjednika izabran Darko Kovačić, a za njegovu je zamjenicu imenovana Jasenka Hanžek. Novi tajnik udruge je Vladimir Bohatka, novi blagajnik Sanjin Mihelčić, dok su članovi Upravnog odbora i: Igor Faltis, Vladimir Matejak, Vera Šnajder, Branko Vurnek i Mirko Crk. U Nadzorni su odbor izabrani: Zvonimir Dravinec, Željko Peček i Miroslav Lidmila.

Novoizabrani predsjednik Darko Kovačić tom je prilikom zahvalio okupljenima na potpori te ukratko najavio aktivnosti koje se planiraju tijekom 2023. godine, od kojih svakako vrijedi istaknuti obilježavanje blagdana sv. Vinka koje će biti upriličeno 21. siječnja.

Prisustvom svojih predstavnika podršku novom vodstvu Udruge voćara i vinogradara Moslavine iskazale su i prijateljske udruge, ali i načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović te predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak.