Uspješno završeno ovogodišnje dobrovoljno darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Kutina održalo je 7. prosinca posljednju ovogodišnju međuakciju dobrovoljnog darivanja krvi.

„Akcija je protekla u najboljem redu. Plan nam je bio prikupiti 90 doza, no, akciji se odazvalo 100 osoba (86 muškaraca i 14 žena) te smo uspjeli prikupiti 95 doza (85 muških darivatelja i 10 žena) tj. 5 osoba je iz zdravstvenih razloga odbijeno (1 muška i 4 ženske). Četiri osobe su se odlučile po prvi puta darivati krv ( 4 muške osobe )“ – pojasnila je predsjednica GDCK Kutina Katica Zeman.

„Ove godine održali smo 4 redovne i 4 međuakcije, te jednu izvanrednu akciju darivanja krvi a kojima se odazvalo 1886 osoba, nažalost iz zdravstvenih razloga odbijena je 161 osoba, a prikupljeno je 1725 doza dragocjene krvi. Posebice smo sretni što se u ovoj godini naša obitelj dobrovoljnih darivatelja krvi povećala za 41 osobu. Hvala svima na podršci oko organizacije i provedbe akcija dobrovoljnog darivanja krvi: Petrokemiji d.d., Pučkom otvorenom učilištu Kutina, Domu kulture Popovača i Radio Moslavini na medijskom praćenju. Posebice veliko hvala svim dobrovoljnim darivateljima krvi na iskazanoj humanosti uz želju da iduće godine bude što manje onih koji će biti odbijeni iz zdravstvenih razloga.“ – poručila je Katica Zeman.