Uručene zahvalnice „Ponos SMŽ“ u području obrazovanja

U Domu INA Rafinerije nafte u Sisku, 8. prosinca, župan Ivan Celjak dodijelio je zahvalnice „Ponos SMŽ“ učenicima, učiteljima, profesorima i školskim sportskim društvima za značajan uspjeh upodručju obrazovanja i sporta te za promociju Sisačko-moslavačke županije.

Župan Celjak čestitao je na svečanosti svim dobitnicima zahvalnica na trudu i zalaganju naglasivši kako Sisačko-moslavačka županija prati uspjehe i rezultate koje učenici i nastavnici ostvaruju u području obrazovanja i školskog sporta. „Osjećamo ponos i sreću što u našoj županiji imamo ovako pozitivne i mlade ljude. Vi ste ponos svojih roditelja, baka, djedova, učitelja, mentora i ravnatelja i ponos ste Sisačko-moslavačke županije. Naši učenici i djeca su nam prioritet, je oni nam daju nadu i vjeru u bolju budućnost“, naglasio je župan Celjak.

U ime svih nagrađenih obratio se učenik Glazbene škole Frana Lhotke Sisak Lovro Komes koji je zahvalio mentorima i roditeljima na podršci kao i Sisačko-moslavačkoj županiji što prati i vrednuje njihov rad i trud. „Zahvaljujem našim mentorima i nastavnicima koji su nam velika podrška, kao i našim roditeljima bez čije podrške ne bi mogli ostvarivati ovakve rezultate. Zahvaljujem i Sisačko-moslavačkoj županiji što pratite i vrednujete naš rad i trud. Pred nama mladima je budućnost, mi ćemo i dalje učiti i truditi se, stjecati nova znanja i vještine kao bismo postali odgovorni ljudi koji će mijenjati svijet i učiniti ga još ljepšim“, rekao je Lovro.

Na svečanosti su uručene ukupno 153 zahvalnice „Ponos SMŽ“ za značajne uspjehe u području sporta i obrazovanja te promociju Sisačko-moslavačke županije. Zahvalnice su uručene školskim sportskim društvima koja su osvojila jedno od prva tri mjesta na državnim prvenstvima, učiteljima i profesorima s područja Sisačko-moslavačke županije čije je rezultate prepoznalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobitnicima nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu te učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

U programu su nastupili učenici Glazbene škole Frana Lhotke Sisak i Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula Kutina te članice ŠSD Polet iz Osnovne škole 22. lipnja Sisak koje su izvele plesnu točku.