Sve je spremno za početak “Zimske čarolije”

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini užurbano teku pripreme za početak „Zimske čarolije“. Naime, od 9. prosinca do 8. siječnja ova će lokacija ponovno postati središte adventskih i božićnih aktivnosti te zabave.

Uz paljenje adventskih svijeća, tradicionalni „Božićni sajam“, božićni vlakić, doček Nove godine, te nezaobilaznu gastronomsku ponudu, građani će moći uživati i u brojnim drugim sadržajima, potvrdila je zamjenica gradonačelnika i direktorica Turističke zajednice Grada Kutine Ivana Grdić.

„Ove godine sve građanke i građane Grada Kutine, svi mladi i oni malo stariji, ali i svi posjetitelji, moći će ponovno uživati u „Zimskoj čaroliji“ kakvu smo imali prije pandemije. Svakako najzanimljiviji sadržaj za cijelo vrijeme trajanja, posebno ako se pita one najmlađe je upravo klizalište, a koje se ove godine prostire na nešto malo manje od 400 kvadrata. Jedan od razloga za bolju posjećenost „Zimske čarolije“ svakako je i bogat program koji priprema Turistička zajednica Grada Kutine, a koji je izuzetno zanimljiv.  Posebno zanimljiv je za naše najmlađe jer će ove godine ponovo biti i kostimiranih likova i kreativnih radionica, facepaintinga i mnogih drugih sadržaja za djecu. Svakako, Trg će se ukrasiti i dodatnim dekoracijama i atrakcijama, što će dodatno učiniti našu „Zimsku čaroliju“ atraktivnom i poželjnom za posjetiti.“ – rekla je Grdić.

Upravo uz spomenuto klizalište ove će se godine vezati početak omiljene manifestacije brojnih Kutinčanki i Kutinčana. 9. prosinca u 16 sati, kada će biti službeno otvorenje, klizalište će biti u potpunost spremno, potvrdio je direktor Komunalnih servisa Kutina Krešimir Lenić.

„Klizalište će ove godine biti dimenzija 30×12,5 m, a postavlja ga tvrtka s kojom se surađivalo i ranijih godina, Arctic d.o.o. iz Rijeke. Cijena dnevne karte iznosi 10 kuna, a isto toliko iznosi i najam klizaljki. Cijena sezonske karte za djecu do 15 godina je 150 kuna, a za sve ostale 200 kuna, a u što je uključeno i korištenje klizaljki. Sezonske karte mogu se kupiti dolaskom u Komunalne Servise Kutina, a od 9. prosinca to će biti moguće i u kućici kraj klizališta.“ – pojasnio je Lenić.

„Zimska čarolija“ u Kutini proteklih je godina postala izuzetno popularna manifestacija i dosegla je jednu visoku razinu kojom su posjetitelji bili izuzetno zadovoljni, donijela je puno dobre energije i odličnu atmosferu, te je cilj gradske Turističke zajednice upotpuniti ju novim sadržajima koji će oduševiti građane, a posebice one najmlađe.