Skupština Uruženja obrtnika Kutina

Udruženje obrtnika Kutina prešlo broj od 600 članova. Ove godine Udruženju koje okuplja obrtnike s područja Kutine, Popovače i Velike Ludine pristupile je 40 novootvorenih obrta. „To pokazuje da su ljudi prepoznali obrništvo kao priliku za svoj osobni razvoj i napredak. Oni znaju da se ne mogu preko noći obogatiti, ali svojim radom mogu ostvariti svoje ciljeve. Čestitam im svima na odvažnosti i na tome što su odlučili ostati ovdje, u svom kraju i Hrvatskoj i na taj način dati svoj doprinos gospodarskom i društvenom razvoju. Udruženje obrtnika pomoći će im da razviju svoje poslove.“, rekao je Tomislav Marmilić, predsjednik Udruženja obrtnika Kutina.
Na godišnjoj skupštini Udruženja predjednik je istaknuo kako je unatoč posljedicama ograničenog poslovanja u epidemiji, energestkoj krizi, inflaciji, nedorečenim i nejasnim propisima i zakona obrtništvo i ove godine pokazalo žilavost i snagu. „Ostvarili smo zapažene rezultate, jer obrtnici se znaju nositi i odgovoriti na sve izazove svojim vrijednim radom. Udruženje obrtnika pokazalo je zajendištvo i svojim aktivnostima uvijek je bilo spremno pomoći svojim članovima.“, rekao je Tomislav Marmilić, predjsendik Udruženja.
Mladi se sve više odlučuju za obrtnička zanimanja pa u Udruženju obrtnika Kutina očekuju da će se broj obrtnika i dalje povećavati. „Obrazovanje je važmno i novi zamah obrtništvu u SMŽ dat će izgradnja Obrtničke škole. Također je važno i cjeloživotno obrazovanje i Udruženje će poticati svoje članove da se i dalje obrazuju.“. Rekao je to predsjednik Udruženja predstavljajući plan rada Udruženja u idućoj godini. „Nastojat ćemo Udruženje više približiti svim članovima i pomoći im kad god i za što god im trebala podrška ili pomoć. Također ćemo ih i informirati o svim mogućnostima i prilikama koje su im na raspolaganju u cilju razvoja njihovih obrta.“, zaključio je Tomisla Marmilić, predjsendik Udruženja Obrtnika.
Obrtnicma i njihovom Udruženju na dobrom radu i ostvarenim rezultatima čestitao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te ih je pozvao na suradnju jer „Grad Kutina otvoren je za suradnju u cilju razvoja gospodarstva, a u tome je uloga obrtnika izuzetno velika.“
Na zadnjoj ovogodišnjoj Skupštini Udruženja obrtnika u mirovinu su ispraćeni ugledni kutinski obrtnici Vlado Mikša i Ivica Ružička, dugogodišnji predsjednik Udruženja.