Popovača se nada skorom nastavku programa Zaželi

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP Dijana Lipovac upitala je gradonačelnika hoće li se nastaviti program Zaželi. Navela je kako prema informacijama koje svakodnevno dobiva od građana i dalje postoje velike potrebe za provedbom tog programa.

“Prije nekoliko dana završili smo taj projekt „Zlatne žene za zlatnu dob“ u okviru programa ZAŽELI i zaista se mogu složiti kako je taj program hvalevrijedan i potreban na području Grada Popovače. Imamo sve više starijih ljudi koji imaju takve potrebe i rezultati provedbe su pozitivni. Po završetku programa neke od zaposlenica nastavile su u dogovoru sa svojim korisnicima raditi, ali u smanjenom obimu, u nadi da će što skorije početi i treća faza projekta, dok je dio zaposlenica prestao raditi po isteku ugovora. Grad Popovača je pripremio i predao svu dokumentaciju za nastavak programa i u ovom času čekamo potpisivanje Ugovora. Nadam se da će se to realizirati do kraja godine, te da će se uskoro nastaviti ova pomoć najpotrebitijima.“ – rekao je u odgovoru gradonačelnik Josip Mišković.

U programu Zaželi 2, a koji je vrijedan 2,6 milijuna kuna bilo je zaposleno 30 žena, a podršku i pomoć primilo je ukupno 180 korisnika.