Otvoreno klizalište u Popovači

Na popovačkom Trgu II ispred Doma kulture, a u sklopu ovogodišnjeg programa „Dani Božića i adventske radosti“ u ponedjeljak 12. prosinca otvoreno je klizalište.

Da je riječ o nastavku jedne dobre tradicije koja je organizirana prvenstveno za zadovoljstvo najmlađim sugrađanima, istaknuo je prilikom otvorenja gradonačelnik Josip Mišković.

„Kako bi vrijeme blagdana i zimskih praznika bila upotpunjeno raznim aktivnostima, Grad Popovača ponovno se odlučio na otvorenje klizališta. Klizalište je besplatno je za sve korisnike, kako one s područja Grada tako i šire. Osim toga, važno je naglasiti da je i ove godine organizirana škola klizanja prvenstveno da bi djeca iz vrtića i osnovnih škola naučila klizati.“ – naglasio je gradonačelnik uz kojeg je bio i njegov zamjenik Lovro Miklaužić.

Korištenje klizališta kao i posudba klizaljki za sve je posjetitelje i ove godine besplatno, a klizalište će biti otvoreno ne do 15. siječnja 2023. godine svaki dan od 10:00 do 21:00 sat. Škola klizanja, koja će se održavati svaki dan od 10 do 14 sati, namijenjena je kako djeci, tako i odraslima, a rezervacije se vrše na broj telefona 095/5041605. Preporuka je ponijeti kapu i rukavice i ukoliko posjedujete vlastite klizaljke. Uz to, vrijedi napomenuti i kako će se led čistiti svaki dan od 14:00 do 15:00 sati te tada neće biti moguće klizati.

Uz klizanje građani mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi te u dekoracijama koje su podigle blagdansko raspoloženje.

Otvorenju su nazočili i mališani iz Dječjeg vrtića Popovača, a organiziran je i klizački program klizačica iz sisačkog kluba „Ziebel“, koje su pohvalile sam led i publiku koja ih je nagradila pljeskom.