Caritas Sisačke biskupije u suradnji s Hrvatskim Caritasom zaposlio 20 žena stradalih u potresu

Caritas Sisačke biskupije u suradnji s Hrvatskim Caritasom započinje novi projekt „Program gerontodomaćica CSB – zapošljavanje žena stradalih u potresu“. Ovaj projekt u trajanju od 12 mjeseci financiran je sredstvima Hrvatskog Caritasa u iznosu od  1.650.513,00 kn, a za cilj ima ublažavanje posljedica štete od razornog potresa te revitalizaciju potresom pogođenog područja zapošljavanjem žena čiji su domovi teško stradali. Jednako važan, cilj projekta je i podrška i pomoć u ostvarivanju osnovnih životnih uvjeta te oporavak i podizanje kvalitete života za starije i/ili nemoćne osobe na području stradalom od potresa.

Caritas Sisačke biskupije zaposlio je tako, 20 do sada nezaposlenih žena, od kojih će svaka pružati svakodnevnu pomoć i podršku za minimalno 4 korisnika, odnosno ukupno će projektom biti obuhvaćeno minimalno 80 nemoćnih i/ili osoba starije životne dobi.

Potpisivanje ugovora o radu s novozaposlenim gerontodomaćicama održano je u četvrtak, 1. prosinca u prostorima Caritasa i pučke kuhinje u Sisku. Tom prigodom ravnateljica sisačkog Caritasa Kristina Radić zaželjela je novim zaposlenicama obilje Božjeg blagoslova u radu, ali i zahvalila Hrvatskom Caritasu na izvrsnoj suradnji u realizaciji ovog i drugih projekata.