Božićne radionice u Muzeju

Muzej Moslavine Kutina i ove je godine organizirao prigodne božićne radionice za vrtićance Dječjeg vrtića Kutina. Nastavak je to dobre suradnje ove dvije gradske ustanove, a koju je ove godine potvrdilo 95 polaznika uz pomoć 10  odgojiteljica i pomoćnica za njegu i skrb. Naime, oni su se uz pomoć kustosice Etnografskog odjela Silvije Kantolić upoznavali tehnikom origamija i uspješno savladale izradu borića.

Mališani su pozorno slušali kako se izrađuju ti ukrasi, a koji su porijeklom iz Japana. „Cilj nam je bio da ove godine posvetimo pozornost i nekim drugim kulturama, a koje su primjerene za djecu. Naime, origami se koristi u obrazovanju, znanosti i umjetnosti, a važan nam je jer poboljšava finu motoriku prstića, razumijevanje geometrijskih koncepata, stjecanje vještina i logičkog razmišljanja… Uz pomoć uputa, a ponekad i malu pomoć nas iz Muzeja i teta, zadani element nije teško napraviti te sam jako zadovoljna jer veliki broj djece ima priliku susresti se s Muzejom, nešto naučiti i svojim radom nekoga razveseliti.“ – rekla je Silvija Kantolić.

Kreativnim ukrasima nastalima na radionici djeca će uz pomoć odgajateljica ukrasiti čestitke, potvrdila nam je Elena Vasik, a stečene vještine moći će upotrijebiti i kod kuće.

Na kraju uspješno završenog novog kreativnog izazova posjet Muzeju završio je prigodnim božićnim pjesmama.