Županijska skupština aktualizirala teme vezane uz Dom za starije u Kutini te Dnevni centar u Novskoj

Na Aktualnom satu nedavno održane Sjednice Županijske skupštine jedno od pitanja vijećnika odnosilo se i na domove za starije osobe na području naše županije. Vijećnicu Tenu Jevak Benčić (HDZ) zanimalo je u kojoj su fazi projektu Dnevnog centra za starije osobe u Novskoj i Doma za starije u Kutini.

Ružica Čakširan, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Sisak je izrazila zadovoljstvo što će Kutina konačno dobiti Dom za starije i nemoćne osobe kapaciteta 50 korisnika.

„Postoji mogućnost i Dnevnog boravka, o tome već sada razgovaramo tako da će zaista imati vaninstituciju i instituciju što je jako važno jer dosta građana Kutine, odnosno Moslavine je sada smješten u našem Domu. Što se tiče Dnevnog centra Novska, vi znate da smo imali nedavno otvorenje Dnevnog centra. Dnevni centar dobro funkcionira, korisnici dolaze. Od 1.prosinca ćemo imati dostavu obroka kućama, pokrit ćemo kompletno vaninstituciju s Dnevnim boravkom i dostavom obroka, a koliko znam već je sada u planu gradnja doma u Novskoj za također 50-tak korisnika. U Dnevnom centru bi imali poludnevni  i cijeli boravak, a dom bi bio za cjelodnevni smještaj“, rekla je Čakširan.

I Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je podsjetio kako su nedavno imali otvorenje Dnevnog centra u Novskoj. „Svjesni smo situacije s našim starijim sugrađanima koji su trenutno u zlatnoj dobi i svjesni smo potrebe naših starijih sugrađana. Upravo iz tog razloga smo pokrenuli nekoliko projekata kojima ćemo osigurati dodatni kapacitet za smještaj naših starijih sugrađana i u Novskoj i u Kutini. U Kutini su u tijeku radovi na prenamjeni objekta Doma zdravlja za korisnike s područja Moslavine. Uskoro, a nadamo se da će to biti već iduće godine, u prvom dijelu godine, Kutina imati svoj Dom za starije i nemoćne i da će to biti naravno na zadovoljstvo svih stanovnika Sisačko-moslavačke županije, osobito moslavačkog dijela županije“, kazao je Celjak.