Županija obnavlja zgradu nove Interne

Nakon dugo godina stanovnici Sisačko-moslavačke županije imat će potpuno novi bolnički sustav s puno boljom i kvalitetnijom uslugom za pacijente, ali i poboljšanim uvjetima rada za zdravstvene djelatnike.

Naime, u tijeku su radovi na cjelovitoj obnovi zgrade nove Interne u krugu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ koja je oštećena u potresu. Projekt obuhvaća konstruktivnu obnovu, ali i obnovu unutarnje organizacije prostora.

Završetak radova očekuje se u svibnju iduće godine, a nakon obnove u zgradi nove Interne bit će smješteni dio Odjela za infektivne bolesti, Odjel za kardiologiju i Odjel pojačane internističke skrbi s koronarnom jedinicom.

Vrijednost radova na zgradi nove Interne je 44 milijuna kuna koji su osigurani iz Fonda solidarnosti i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Uz novoizgrađeni središnji paviljon te nakon obnove nove Interne, stare Interne i zgrade Pedijatrije, Sisak će nakon gotovo 50 godina imati novu bolnicu s puno kvalitetnijim uvjetima zdravstvene skrbi za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije.