Uručene zahvalnice „Ponos Sisačko-moslavačke županije“

U organizaciji Sisačko-moslavačke županije sportašima koji su ostvarili značajan sportski uspjeh i na taj način promovirali Sisačko-moslavačku županiju dodijeljene su Zahvalnice „Ponos SMŽ“.

U pozdravnom govoru župan Ivan Celjak naglasio je kako u Sisačko-moslavačkoj županiji imamo sjajne sportaše koji ostvaruju odlične rezultate na državnim, europskim ili svjetskim natjecanjima.

„To su sportaši koji izlaze izvan redovnih okvira, koji ulažu dodatne napore, trud i rad kako bi što kvalitetnije brusili svoje vještine i sposobnosti i kako bi postigli što kvalitetnije rezultate. To su sportaši koji su, prije svega, ponos svojih roditelja, obitelji, trenera, klubova, mjesta iz kojih dolaze, ali i ponos Sisačko-moslavačke županije. Željeli smo okupiti sve ove naše brojne sjajne sportaše i zato smo organizirali ovaj zajednički prijem i druženje, kako bi im zahvalili na sjajnim rezultatima, na tome što izvrsno predstavljaju Sisačko-moslavačku županiju i kako bi im rekli da su oni istinski ponos naše županije“, rekao je župan Celjak.

Dodao je i kako je Sisačko-moslavačka županija sada u postupku pripreme Proračuna za iduću godinu i za Zajednicu sportskih udruga i saveza SMŽ planirat će dodatna sredstva za edukaciju trenera i za najkvalitetnije sportaše, jer jako je važan razvoj sportaša na području Sisačko-moslavačke županije.

Na svečanosti je dodijeljeno ukupno 117 Zahvalnica od čega su 103 pojedinačne i 14 klupskih sportašima i klubovima iz Siska, Kutine, Petrinje, Novske, Gline, Hrvatske Kostajnice, Jasenovca, Sunje i Lipovljana.
U ime svih sportaša i klubova obratila se predsjednica Udruge lađarica Sisak Andrea Borić koja je, zahvalivši Sisačko-moslavačkoj županiji na pozivu i organizaciji svečanosti, istaknula kako su entuzijazam i ljubav prema onome što radimo pokretač svega.

U programu su nastupili članica Novljanskih mažoretkinja Lana Šprem, plesači ŠPK Top Step Gabrijela Šustić i Tin Kral, karatistice Karate kluba Tigar Tea Buinac, Ana Marie Barukčić, Lucija Ferčić i Sara Stojaković, koje su prezentirale katu Hean Sandan, te petrinjska kantautorica Laura Sučec.