U organizaciji Knjižnice i čitaonice održane kazališne predstave

U Domu kulture Popovača odigrane su jučer dvije predstave, „Sarina nit“ te „Na kavici u podne“.
Predstava “Sarina nit“ vlastite produkcije Gradskog kazališta – Scena „Gorica“ odigrana je u dva termina za djecu viših razreda OŠ Zorke Sever i OŠ Popovača. Ova predstava kroz ulogu djevojčice Sare, potiče mlade na razmatranje problema s kojima se susreću i nadahnjuje ih u traganju za odgovorima na sva važna životna pitanja. Sara promatra stvarnost svojih roditelja čiji su razgovori i pažnja površni. No u svojim snovima pronalazi novi, čudesni svijet izgrađen od vlastitih želja, potreba, ali i strahova. Snovi su stvaralačka mašta, sposobnost da podsvjesne stvari prihvatimo kao stvarne i prisutne. „Mrak“ i „Psihologinja“ su proizvodi Sarinih snova. Ma koliko god bili otkačeni, čudni, nejasni i strašni, na svoj osebujan način daju joj hrabrost, pomažu u suočavanju s problemima kako bi zabljesnula u najboljem svijetlu.
Tekst ove predstave napisala je Marija Solarević, za režiju je zaslužna Ivana Peroš, dok su likove utjelovili: Sara Ipša, Danijel Radečić i Romina Vitasović Lučić.

Predstava „Na kavici u podne“ Teatra Gavran odigrana je u večernjem terminu, a prepuna dvorana ljubitelja kazališta nagradila ju je iznimnim pljeskom.
Riječ je o iznimno toploj kazališnoj predstavi autora Mire Gavrana u kojoj su glavni junaci majka i sin koji su karakterno bitno različiti. Ova nježna priča oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera.

Organizator ovih događaja je Knjižnica i čitaonica Popovača, a ulaz za sve gledatelje je bio besplatan.
Na kraju dodajmo kako su ove predstave djelić 14. Noći kazalište, a čiji će se središnji program održati u subotu 19.11.. Tom prigodom u Popovači će u organizaciji Turističke zajednice gostovati Gradsko kazalište mladih Vitez. Predstava „Ugovor“ u Domu kulture počinje u 19h.