Sastao se Mjesni odbor Potok

Članovi mjesnog odbora Potok zajedno sa predstavnicima udruga iz ovog naselja 8.11. su održali sastanak sa gradonačelnikom Josipom Miškovićem uz kojeg je bio i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Na sastanku je raspravljano o proslavi blagdana Velike Gospe uz osvrt na organizaciju ovogodišnje manifestacije. Kako su se složili svi sudionici sastanka, tradicija je to koju svakako treba nastaviti te u skladu s mogućnostima u budućem razdoblju program obogatiti dodatnim sadržajima, prije svega za djecu.

Predsjednik mjesnog odbora Renato Roc u nastavku je sastanka predstavio Plan rada za iduću godinu istaknuvši izradu projektne dokumentacije za izgradnju pješačke staze u Potoku. Kao jedna od prioritetnih potreba ovog naselja naglašeno je i ograđivanje mjesnog groblja, a mještani su upozorili i na stajanje vode na dijelu groblja za kišnog vremena. Kako bi se korisnicima omogućio lakši pristup grobnim mjestima na tom problematičnom dijelu, predlažu iskop staze sa rubnjacima te nasipavanje iste sitnim kamenom. Planom rada Mjesnog odbora Potok za iduću godinu obuhvaćen je i nastavak uređenja dječjeg igrališta uz postavljanje ograde i dodatne rasvjete te presvlačenje oštećenog asfaltiranog igrališta na kojem je potrebno zamijeniti postojeće koševe koji su u lošem stanju te postaviti nove golove. U okviru ovog sastanka ponovno je izražena i potreba povećanja sigurnosti prometa na raskrižju budući, kako je istaknuto, svjetlosno upozorenje kojim je označen pješački prijelaz nije dovoljno kvalitetno rješenje. Raspravljano je o i rekonstrukciji vodovodne mreže koja je dogovorena sa Moslavinom d.o.o. no još uvijek radovi nisu realizirani, kao i o potrebama za određenim zahvatima u objektu Pučkog doma. U tom smislu istaknut je prijedlog radova spuštanja stropa čime bi se stvorili uvjeti za lakše zagrijavanje prostora, kao i postavljanje nape u kuhinji.