Radovi na Domu za starije i nemoćne u Kutini odvijaju se planiranom dinamikom

Sisačko-moslavačka županija uređuje prvi javni dom za starije i nemoćne osobe u Kutini. Riječ je o iznimno važnom projektu za Kutinu o kojem se govori posljednjih nekoliko desetljeća. S obzirom na veliku potrebu za ovakvim oblikom smještaja starijih osoba na području Moslavine, Sisačko-moslavačka županija inicirala je ovaj projekt vezan uz umirovljeničku populaciju.

Uređenje doma, koji će se nalaziti u neiskorištenom dijelu Doma zdravlja SMŽ u Kutini, financira Sisačko-moslavačka županija, a vrijednost radova je oko 9 milijuna kuna.

Trenutno su pri završetku građevinski radovi, postavljaju se elektroinstalacije te instalacije vode, odvodnje i grijanja.

Radi se o više od 1200 m2 neto površine i to prostora 1. kata gdje će se urediti stambeni prostor za korisnike Doma odnosno 24 spavaonice s kupaonicama za planirani kapacitet od 50 korisnika.

Osim toga, uredit će se prostor dnevnog boravka s čajnom kuhinjom za korisnike te sobe za izolaciju s prostorijom za medicinsko osoblje s pomoćnom ambulantom. U prostoru podruma uredit će se ambulanta, uredi, garderoba, kuhinjski blok, blok praonice rublja, prostorije za spremačice i druge pomoćne prostorije.  

Uređenje bi trebalo biti završeno na proljeće sljedeće godine.