Blagdan sv. Martina obilježen u Gornjoj Gračenici

Uz bogat program u Gornjoj Gračenici obilježen je blagdan sv. Martina, zaštitnika mjesta.

Proslava blagdana nebeskog zaštitnika ovog naselja započela je paljenjem svijeća pored spomen ploče braniteljima poginulima u Domovinskog ratu. Potom je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio mons. Marko Cvitkušić, biskupski vikar za kler, prepošt Stolnog kaptola svetog Križa te ravnatelj Svećeničkog doma u Sisku.

Obilježavanje Martinja oplemenio je i kulturno – umjetnički program u kojem su uz domaćine, najmlađe iz KUD-a „Moslavka“ nastupili i gosti iz KUD-a „Stružec“, a potom je u sklopu programa „Knjižnica u gostima“ predstavljena pjesmarica Mate Šuleka. Predstavljanje je vodila ravnateljica popovačke Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić, a brojni su okupljeni gosti imali su prilike saznati kako ovo izdanje „Moslavina uvijek Hrvatska je bila“ otkriva 80-ak pjesama i plesova iz Moslavine i drugih krajeva četvrto je u nizu koje je u ovom obliku objavio za ovaj kraj važan dokumentarista kulturnog i sportskog života Gornje i Donje Gračenice. U ugodnom razgovoru, autor je iskazao svoju ljubav prema očuvanju naše baštine te je zahvalio suradnicima i nakladniku – KUD „Moslavka“ na ukazanom povjerenju.

U ime Grada Popovače mještanima Gornje Gračenice njihov je blagdan čestitao gradonačelnik Josip Mišković, uz kojega su bili njegov zamjenik Lovro Miklaužić i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec. Važnost očuvanja tradicije i obilježavanja Martinja, za koje se nada da će u godinama koje slijede biti još bogatije, uz zahvale svim sudionicima, izrazio je predsjednik Mjesnog odbora Josip Vlašić.

Ugodno druženje završilo je zabavom uz DO TU bend.