Vanja Burmudžija i Agata Štajcer na prijemu kod gradonačelnika

U povodu posljednjih izvrsnih rezultata članova Kick boxing kluba Kutina gradonačelnik Kutine Zlatko Babić organizirao je prijem za mlade sportaše.
 Svjetski prvak u Point fightu starijih kadeta Vanja Burmudžija i brončana europska kadetska prvakinja Agata Štajcer došli su u pratnji trenera Dalibora Burmudžije i predsjednika kluba Josipa Cerovca.
 

Vanja je ovih dana imao doček odmah po dolasku u Kutinu, a ovo je bila prilika porazgovarati o daljnjim planovima i radu Kick boxing kluba.
 

“Ovo su izuzetno vrijedna postignuća i možemo samo biti ponosni na vaše rezultate. Kick boxing klub već nas je navikao posljednjih godina na izvrsne rezultate na svim razinama, a kruna svega je Vanjina medalja svjetskog prvaka. Bilo bi dobro da to bude motivacija mladima da se bave sportom u Kutini i s tim ciljem u sport izdvajamo značajna sredstva, pomažemo klubovima i ulažemo u sportsku infrastrukturu. Iako dolaze teška vremena morat ćemo naći načina da i dalje ulažemo u sport koji mladima može donijeti samo dobro”, rekao je gradonačelnik.

 Vanja Burmudžija istaknuo je kako je sretan zbog osvojenog rezultata. “Na dočeku je bilo puno ljudi bio sam ugodno iznenađen i hvala im svima na podršci. Bilo je to lijepo putovanje no iza svega stoji naporan rad i trud. Moj sljedeći cij su Olimpijske igre i nadamo se da će se tamo naći i kickboxing”, rekao je Vanja Burmudžija.
 


Agata Štajcer također je izvrsna sportašica, točnije boksačica koja se vratila s brončanom medaljom s Europskog prvenstva u Turskoj. Kako nam je rekla Agata na ovaj sport krenula je zbog svoje sestre i zavoljela ga. S kick boxinga prešla je na boks i trenira ga već dvije godine. “Treninzi su nam dosta naporni, a u njima ima svega, počevši od zagrijavanja do razvoja tehnike, kretanja, snage itd. Kada sam se vratila nisam bila niti svjesna kakav sam rezultat napravila i hvala svima na podršci koju su mi iskazali. Slijedi mi natjecanje Zagreb open, zatim Sarajevo u 11. Mjesecu, pa ćemo dalje vidjeti” kaže nam Agata Štajcer, učenica 1. razreda tehničke gimnazije smjera farnaceutrski tehničar.

Dalibor Burmudžija, trener ali i otac Vanje Burmudžije, rekao je kako rezultati nisu došli preko noći. “To je kontinuirani rad zadnjih desetak godina i kruna našeg rada. Cilj su Olimpijske igre, no idemo polako i po redu. Vanja ima 4-5 treninga tjedno i paralelno je i odličan učenik u matematičkoj gimnaziji. Trenira od malena i prošao je sve što dijete treba proći kroz malu školu kicka”, rekao je trener.
 Dodao je kako klub ima podmladak i ne treba brinuti za nove članove, jer interes je vrlo dobar. Trenutno je u klubu desetak nadarene djece koja bi mogla ostvariti vrhunske rezultate, no radi se korak po korak, nadograđuje se tehnika, da se dođe do ovakvih rezultata.

  Predsjednik kluba Josip Cerovec istaknuo je kako kickboxing klub ima dugu tradiciju u Kutini i prepozat je i od roditelja, sponzora i Grada Kutine. Trenutna situacija za klub nije laka, jer uvijek nedostaje sredstava, te ovu priliku koristi da zahvali svima na potpori klubu. Među njima su i roditelji i sponzori kojih je danas, zbog opće situacije, sve teže naći – kaže predsjednik kluba. “Dio sredstava kao klub dobivamo putem kriterija Zajednice sportskih udruga koje ispunjavamo. Sada je potrebno kick boxing klub i box klub koji su dosad bili jedan klub razdvojiti iz više razloga među kojima i zakonskih. Ipak je riječ o dva različita kluba i različitim vrstama natjecanja”, rekao je Cerovec. Istaknuo je da su se djevojke  sa prvenstva države u boksu vratile s 4 medalje, te su nešto bolje od dječaka koji boksaju.
 

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Kutine Robert Kolenc pridružio se čestitkama sportašima i upravi kluba u ime Zajednice i obećao podršku u njihovom daljnjem radu.
 Primanje sportaša završilo je podjelom simboličnih poklona.