Svečano obilježeno 60 godina Pučkog otvorenog učilišta Kutina

POU Kutina obilježilo je 60 godina djelovanja. Tom prigodom upriličen je kulturno umjetnički program, a u predvorju dvorane Doma kulture postavljena je izložba fotografija iz povijesti učilišta, ali i s recentnih izložbi djela nastalih na  kreativnim radionicama i sličnim događajima. Prisutne je uvodnom riječju pozdravila ravnateljica POU Kutina Sanja Feltrin.

Glazbeni program uveličali su učenici OGŠ Borisa Papandopula, te prof. Saša Begović Matošković, stalni partneri POU Kutina.
 

Predstavilo se i kulturno umjetničko društvo Moslavina sa svojim najmlađim ansamblom uz mentorstvo Aleksandre Savić Nikitović te Matije i Tihomira Krmeka.

 Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine Željko Tomičić čestitao je Učilištu na 60 godina rada prigodnim govorom, a ravnateljica POU Kutina Sanja Feltrin posebno je pozdravila prethodne ravnatelje ustanove, među kojima i prisutne Ljerku Čorak i Irenu Vdović.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti kreativne radove Jasne Tomljenović koja je izložila rukotvorine od papira. Bila je tu i izložba radova s Kreativnih petaka realiziranih u suradnji s Jadrankom Del Ponte, te izložba učeničkih radova s likovnih i strip radionica koje je vodila Lucija Mitar.

 Svim suradnicima, predavačima, školama, ustanovama, udrugama i pojedincima ravnateljica je poklonima zahvalila na suradnji.

Među njima je i monografija o POU Kutina čiji je autor i urednik, ne tako davno preminuli, novinar, publicist i kroničar grada Kutine – Dragutin Pasarić koji je u monografiji objedinio kompletan rad učilišta, od njegovih početaka do danas, uključujući važne ljude i događaje koji su značajni za razvoj ove obrazovne ustanove.