Sukladno planu napreduju radovi na rekonstrukciji Robne kuće u Popovači

Sukladno planu odvija se rekonstrukcija Robne kuće u Popovači koju provodi privatni investitor za potrebe proširenja same trgovine, ali i zbog stvaranja novih poslovnih prostora. Da je riječ o jednoj od većih investicija koje su trenutno u tijeku potvrdio je gradonačelnik Josip Mišković.

Naime, Grad Popovača će završetkom ove investicije dobiti novi prostor za potrebe Gradske uprave.  Zgrada je već poprimila završni oblik, te se već i nazire prostor iznad postojeće trgovine, a koji će djelomice biti uređen za potrebe Gradske uprave, dok će zadnji kat u potpunosti biti uređen za tu namjenu. „Osim što će sve službe biti objedinjene u jednu cjelinu, zgrada će biti i tehnički daleko opremljenija te će naše usluge građanima biti kvalitetnije i mnogobrojnije, a to je i cilj zbog kojeg kupujemo novi prostor od oko 700m2.“ – pojasnio je gradonačelnik i dodao kako će ovaj prostor biti pristupačan i osobama koje su slabije pokretne budući da će pristup svim službama biti osiguran dizalom.

Rok završetka ove investicije je proljeće 2023. godine te bi se do idućeg Dana grada, kao što je planirano,  Gradska uprava trebala useliti u te nove prostore, a za čiji su otkup financijska sredstva osigurana u gradskom proračunu te se isplaćuju sukladno određenoj dinamici. „S ovom investicijom i ta će zgrada u centru grada biti privedena svrsi, odnosno bit će uređena. Također, pred sam kraj završetka radova na ovoj investiciji, Grad će pristupiti rekonstrukciji Trga I, a za to već ima i građevinsku dozvolu. Osim toga s istočne strane objekta osigurat će se i nekoliko novih parkirališnih mjesta, a čime ćemo riješiti jedan od trenutno većih problema u samom Gradu.“ – pojasnio je Mišković.

Vrijedi napomenuti i da će Knjižnica i čitaonica Popovača realizacijom spomenutog projekta rekonstrukcije Robne kuće dobiti novi prostor, prostor postojeće Gradske vijećnice, a i prostori postojeće Gradske uprave nakon obnove i uređenja dobit će nove korisnike.