Sportski vikend

          Proteklog vikenda igrana su redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova s kutinskog područja. Rukometaši kutinske Moslavine na domaćem su parketu poraženi od momčadi Osijeka 29:32. Moslavina je trenutno s 2 boda na posljednjem, 8. mjestu tablice Paket24 Premijer hrvatske rukometne lige, grupa B. Iduće kolo u subotu, 22. listopada, Moslavina gostuje u Zagrebu kod PPD-a Zagreb, vodeće momčadi na tablici.

          Nogometaši kutinske Moslavine igrali su na Gradskom stadionu u Kutini moslavački derbi protiv momčadi Naftaša iz Ivanić-Grada i izgubili s 1:2. S 15 bodova Moslavina se nalazi na 7. mjestu 4. hrvatske nogometne lige, Središte Zagreb. Juniori i kadeti Moslavine gostovali su u Zagrebu kod momčadi Španskog. Juniori su pobijedili s 1:5 dok su kadeti poraženi s 2:0. Iduće kolo seniori Moslavine gostuju u Hrastju kod momčadi Croatije dok su juniori i kadeti domaćini vršnjacima iz momčadi Ponikve iz Zagreba.

          U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi u Galdovu je Frankopan porazio Sokola iz Velike Ludine s 2:1. U Husainu su Vatrogasac i Moslavac iz Popovače odigrali neriješeno, 1:1. U Sisku je Metalac sa 4:3 porazio Voloder. U Majuru je Radnik s 5:1 pobijedio Jelengrad iz Gornje Jelenske. Na tablici vodi Moslavac iz Popovače sa 17 bodova.

          U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi Lokomotiva je u Kutini s 3:0 pobijedila Ekonomika iz Donje Vlahiničke. U Međuriću je Metalac s 5:1 bio bolji od Naftaplina iz Strušca. U Donjoj Gračenici su Moslavina i Mladost iz Gornje Gračenice odigrali neriješeno, 3:3. U Repušnici je Mladost sa 7:0 porazila Dinamo iz Jamarica. U Potoku je Sloga bila bolja od Šartovca s 4:1. Utakmica u Kutini između Matije Gupca i Garića iz Ilove nije odigrana jer gosti nisu doputovali. Na tablici vodi Lokomotiva s 19 bodova.