SOS Dječje selo Lekenik u potrazi je za SOS tetama

Jedno od dva Dječja sela u Hrvatskoj, ono u Lekeniku je u potrazi za SOS tetama.

Zapošljavaju pet SOS teta, a ovaj posao uključuje i mogućnost smještaja u SOS Dječjem selu Lekenik (5 ili 7 dana u tjednu). Radi se 5 dana u tjednu. Uz plaću za redovan rad isplaćuje se i dodatak (za vrijeme provedeno na zamjeni SOS mame), a posao će najviše odgovarati kandidatkinjama koje su spremne preseliti se i živjeti u SOS Dječjem selu Lekenik tijekom radnih dana, uz mogućnost ostanka i neradnim danima. Smještaj i režijske troškove osigurava poslodavac.

„Ako volite djecu i smatrate da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom okruženju, ako ste oduvijek sanjali o velikoj obitelji i kući ispunjenoj dječjim smijehom, ako vam je privlačna ideja života i rada u mirom okruženju turopoljskog sela i ako ste oduvijek voljeli pomagati i brinuti za djecu, ne dvojite ni sekunde. Prijavite se i mijenjajte živote djece bez roditelja nabolje.“, poručuju iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Više informacija o natječaju koji traje do 23.listopada, potražite na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, osobno u najbližoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili naweb stranici SOS Dječjeg sela Hrvatska pod kategorijom Ljudski potencijali.’

SOS Dječje selo Lekenik osigurava brižan dom za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi. Djeca se u SOS Dječje selo smještaju po zahtjevu Centra za socijalnu skrb, a SOS mame i SOS tete omogućavaju djeci odrastanje u obiteljskom okruženju unutar 15 obiteljskih SOS kuća.

U 15 obiteljskih SOS kuća živi 15 SOS obitelji, a svaku kuću vodi 1 SOS mama uz podršku 1 SOS tete.

SOS Dječje selo Hrvatska brine se za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pruža im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Trenutno skrbe o 240 djece i mladih u SOS Dječjem selu Ladimirevci i Lekenik, te SOS Zajednicama mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu.