Sisačko-moslavačkoj županiji 40 milijuna kuna za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-a

Vlada je na 157. sjednici donijela Odluku o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji kojom se za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava osiguravaju sredstva u iznosu od 40 milijuna kuna. – priopćilo je Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

S obzirom da Sisačko-moslavačka županija nije bila u mogućnosti osigurati dostatna sredstva za provedbu obnove objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području, obratila se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za pomoć u osiguranju sredstava u državnom proračunu.

Procijenjena vrijednost štete iznosi nešto više od 35 milijuna kuna, plus troškovi izrade projektne dokumentacije, stručnog nadzora, vođenje projekata i provođenje postupka javne nabave. – navodi HRT.

Građevine koje koriste vatrogasci od osobite su važnosti jer su dio žurnih službi o čijem pravodobnom funkcioniranju ovisi brzina i kvaliteta reagiranja na hitne situacije, kao što je bila ova nakon potresa, objasnio je odluku ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

Fotografija: Arhiva