“Rastemo zajedno” u OŠ Zorke Sever

U OŠ Zorke Sever u periodu od 13. do 27. listopada postavljena je tradicionalna godišnja izložba fotografija „Rastemo zajedno“ koja predstavlja različite volonterske programe koje su provodile udruge i ustanove, a postavlja je Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak.

Izložbu je moguće razgledati u radno vrijeme škole, od ponedjeljka do petka u vremenu od 09.00 do 18.00 sati.

Jedna od izloženih fotografija nastala je tijekom volonterske akcije u organizaciji OŠ Zorke Sever.

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja. Postavljena je šestu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.

Fotografije iz 2021. godine odraz su katastrofe koja je zadesila Županiju te su većim dijelom zastupljene fotografije volontiranja u kriznim situacijama, ali nude i nadu jer prikazuju aktivno uključivanje mladih kao i aktivnosti volontiranja na manifestacijama kojima se šalje poruka zajedništva i vjere u budućnost.

Izložene fotografije osamnaest organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!

Izložbu sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

(izvor: vcs.lda-sisak.hr)