Popovčani sudjeluju u Nacionalnom kvizu „Nije lako kad si mlad“

Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Knjižnica grada Zagreba organiziraju Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom „Nije lako kad si mlad“.

Kviz je središnji dio manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, a provodi se s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole.

Kviz se u Knjižnici i čitaonici Popovača proveo u suradnji s OŠ Zorke Sever, a prije rješavanja potrebno je bilo pročitati romane Ivane Šojat „Oblak čvoraka“, Zorana Pongrašića „Krive su seka i seka“ i Elizabete Končić Trlek „Pošta za Li“.

U kvizu su sudjelovali učenici: Laura Veseljak, Elena Papa, Tea Senfner i Petar Behin, koji su dobili zahvalnice za sudjelovanje.

Popis finalista bit će objavljen na mrežnoj stranici kviza do 4. studenoga 2022. godine, a svi finalisti sudjelovat će na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koja će se održati 15. studenoga 2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uz javno izvlačenje glavne i utješnih nagrada te prigodan kulturni program.

Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je „Misli na sebe – čitaj!“