Nezaposlenost smanjena za 5,8%

Krajem rujna 2022. godine na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Kutina nezaposlenost je smanjena za 5,8% što je 2.497 nezaposlenih u ukupno tri ispostave: Popovača, Kutina i Novska.
   U Ispostavi Kutina nezaposlenost je smanjena za 6,6% te se u Kutini na Zavodu za zapošljavanje trenutno nalazi 797 nezaposlenih. U Ispostavi Novska nezaposlenost je niža za 5,6%, a u Ispostavi Popovača smanjenje nezaposlenosti iznosi 5,2%.
 Na evidenciju zavoda u rujnu je prijavljeno 238 nezaposlenih, njih 151 izravno iz radnog odnosa. Od 238 novoprijavljenih, 63 traži prvo zaposlenje.  
  Prema dobnoj strukturi najviše je zastupljeno osoba između 40 i 59 godina starosti.
 U odnosu na rujan prethodne godine HZZ PU Kutina evidentira smanjenje nezaposlenosti za 1,6%.
   Iz Evidencije HZZ-a PU Kutina u rujnu je ukupno zaposleno 329 osoba, najviše s trogodišnjom i četverogodišnjom srednjom školom. 
  Tijekom runa poslodavci su prijavili 257 potreba za radnicima, 95 u trgovini na veliko i malo, 60 u prerađivačkoj industriji, 56 u obrazovanju, zatim slijedi građevinarstvo, informacije, poljoprivreda i drugo. 
  Prema zanimanjima najviše su tražene čistačice, diplomirani ekonomisti, elektroinstalateri, elektromehaničari, građevinski inženjeri i građevinski tehničari, konobari itd.