Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo temu završetka radova na izgradnji kanalizacijske mreže

„Građani nisu zadovoljni s izvođenim radovima na sanaciji ceste u ulicama Ivana Pergošića, Polakova i Vinogradska Mikulanica. Ukazivali su na užasno izvedene radove, šahte su posred ceste i to su doslovce hupseri, pitanje je dana kad će netko razbiti auto. Građane stoga zanima zašto se nije reagiralo i zašto se dozvolilo tako loše izvođenje radova“ – istaknuo je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ) te zamolio gradonačelnika na komentar vezan uz ovaj problem na koji su ukazali građani.
Gradonačelnik Josip Mišković naglasio je kako je asfaltiranje ovih cesta odrađeno u sklopu projekta izgradnje kanalizacijske mreže, a kojeg je provodila Moslavina d.o.o..
„Projekt je završen i uskoro bi se trebao odraditi tehnički pregled. Tijekom provedbe bilo je određenih izmjena uz crpnu stanicu, ali i trasu kanalizaciju. Nažalost, zbog širina ceste u ulicama Ivana Pergošića i Vinogradskoj Mikulanici, a koja je 2,5m, šahte su morale biti na sredini. To je dobro iz razloga jer kotači ne gaze preko njih. Nažalost, ne može se napraviti idealno i gdje god da prolazite u takvim ulicama imat ćete problem s lupkanjem ako se prevezete preko šahte. Između ostalog, i ja živim u jednoj od tih ulica i ovaj je asfalt puno bolji od prijašnjeg.“ – rekao je gradonačelnik.
U raspravu se uključio i vijećnik Franjo Martinović (HSP) koji također živi u jednoj od spomenutih ulica, te je naglasio kako su radovi u Polakovoj ulici puno bolje izvedeni nego u ostale dvije.
Zaključno je stoga gradonačelnik rekao kako Moslavina d.o.o. ima tvrtku koja je zadužena za nadzor ovog projekta te da će prilikom obilaska terena i predstavnici Grada ukazati na spomenute probleme, budući da je to jedini način na koji se u ovom slučaju može reagirati.