Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo potrebe na nogometnim terenima

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualizirane su i teme vezane uz unaprjeđenje kvalitete sportskih terena.

Vijećnica Nevenka Kundrata Carek (HSP) upitala je gradonačelnika u kojoj je fazi provedba projekta postavljanja javne rasvjete na nogometnom igralištu NK Jelengrad iz Gornje Jelenske.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako je u tijeku bagatelna nabava vezana uz ovaj projekt te da će se ove godine, uz poštivanje projektne procedure,  stvoriti uvjeti za postavljanje ožićenja i temelja, dok bi se do početka proljetnog dijela sezone trebali završiti i ostali radovi, odnosno ovaj projekt.

Vijećnik Rizo Mešić (SDP) pitao je gradonačelnika postoji li mogućnost da ŠNK Moslavac iz Popovače dobije umjetnu travu na pomoćnom igralištu, a koja bi im uvelike pomogla pri treniranju. Pitao je i može li u tom projektu pomoći Županija ili možda nadležni sportski savez.

Gradonačelnik je naglasio kako se uz taj teren vežu i određeni problemi, a jedan od njih je i rješavanje pravno-imovinskih odnosa za koje se nada da će biti riješeni do kraja godine.

„Kada smo čuli da HNS daje određeni novac odnosno umjetnu travu za područje SMŽ, sazvali smo sastanak na kojem je bio niz ljudi iz HNS, a potom i odradili sve što je bilo traženo od nas, no, u ovom času, mi nemamo još povratnu informaciju o tom projektu. Nadam se da će se sve odvijati po planu, a u kojem je, kako nam je rekao gospodin Ivić,  bila i Popovača.“ – naglasio je u odgovoru gradonačelnik Mišković.