„Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ obilježeni u Popovači

Na novoj Gradskoj tržnici u Popovači u subotu 15. listopada  održana je centralna svečanost „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“.

Riječ je o programu kojeg su zajedno, uz potporu gradske Turističke zajednice, pripremile Udruga pčelara „Lipa“, Udruga „Popovački plet“,  Udruga vinogradara i voćara „Škrlet“, Pekarna Vikend, OŠ Zorke Sever, Učenička zadruga „Jelenak“ OŠ Popovača, Dječji vrtić Popovača, Caritas župe sv. Alojzija Gonzage Popovača, župa sv. Antuna Padovanskog Voloder, Knjižnica i čitaonica, KUD „Stružec“, KUD „Jelenčanka“ i KUD „Potočanka“.

Kako su poručili organizatori, cilj ove manifestacije koja se već godinama provodi u odgojno- obrazovnim ustanovama i udrugama, jest kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti među građanima popularizirati bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te zajedno izraziti zahvalu za plodove zemlje.

Centralna svečanost otvorena je po dolasku vesele povorke koja je od Gradske uprave prodefilirala kružnim tokom do Tržnice, a nastavljena je bogatim kulturno-zabavnim programom u kojem su sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića– skupina „Vjeverice“ iz Volodera, Dramska skupina OŠ Popovača s voditeljicom Snježanom Šket, Pjevačka skupina „Jelenke“, KUD-ovi „Potočanka“, „Jelenčanka“ i „Stružec“ te Mažoretkinje Grada Popovače.

Sudionicima programa i izlagačima, te Turističkoj zajednici, na kreativnosti i maštovitosti zahvalio je gradonačelnik Josip Mišković, dok su im zahvalnice uručili zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Druženje okupljenih građana završilo je degustacijom  različitih kolača i ostalih domaćih proizvoda te obilaskom izložbeno-prodajnih štandova.