“Crna roda” započela s grupnim posjetima djece

Prošloga tjedna započeli su organizirani grupni posjeti vrtićanaca odnosno učenika, kao i udruga koje okupljaju djecu djece s područja Popovače Posjetiteljskom centru Crna roda na ulazu u Park prirode Lonjsko polje u Osekovu.

Riječ je o inicijativi koju su zajednički pokrenuli Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Grad Popovača. Prilika je to da djeca u pratnji stručnog vodiča Javne ustanove razgledaju objekte bogato opremljene suvremenim multimedijskim sadržajima i opremom. „U ovu investiciju uloženo je jako puno i cilj nam je da se ona prije svega približi građanima s ovog područja, a onda, naravno, i da privuče posjetitelje iz drugih sredina te stvori pretpostavke za promociju lokalnih udruga odnosno Popovače kao zanimljive turističke destinacije.“- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković koji je također posjetio Posjetiteljski centar Crna roda uvjerivši se u oduševljenost vrtićke djece koju je tamo zatekao, a koja su sa velikim zanimanjem razgledala multimedijske sadržaje i uživala u edukativnim igralima postavljenima u parku objekta.

Ovaj program zajednički financiraju Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Grad Popovača te je za posjetitelje besplatan.