6. Likovni trijenale Moslavine

U Galeriji Muzeja Moslvine otvorena je izložba 6. Likovni trijenale Moslavine. Riječ je o izbložbi koja predstavlja radove akademskih slikara s područja Moslavine u protekle tri godine, podsjetila je Jasmina Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine.
Likovni treijenale Moslavine ove godine predstavlja radove 17 autora koji rade i stvaraju u Moslavini ili su potekli iz nje. Izložba nbije tematski određena, izbor djela nastao je osobnim odabirom autora i kustosice Jelene B atinić. „Zbir je to djela raznorodnih poetika, likovnih interesa i htijenja koji nam pružaju relevantan uvid u jedan segment suvremene hrvatske umjetnosti.“ Rekla je to Jelena Batinić, kustosica Galerija Muzeja Moslavine te je dodala: „Potrebno je valorizirati moslavačku likovnu scenu, učiniti je poznatom, što je i osnovna zadaća Likovnog trijenala Moslavine.“
Izložba u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina otvorena je tijekom listopada a predstavlja radove akademskih slikara, kipara i grafičara: Ivan Branko Imrović, Mato Gereci, Tihomir Krsmanović, Predrag Lešić, Franjo Matešin, Zvjezdana Mihalke, Ivan Ožetski, Danijela Kurtz, Alen Miler, Martina Zelenika, Ivana Barišić Tomšić. Izabela Hren, Olga Gerber, Matko Antolčić, Marija Tomaz, Mateja Vukelić i Lucija Mitar.