100 godina DVD-a Gornja Vlahinička

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Vlahinička 1. listopada proslavilo je svoju 100-tu godišnjicu postojanja. Svečanosti, održanoj u Društvenom domu u tom naselju, osim članica i članova ovog DVD-a, nazočili su i predstavnici prijateljskih DVD-ova, županijske i općinske Vatrogasne zajednice, Vatroprometa te Općine Velika Ludina.

Predsjednik DVD-a Saša Hajek tom je prigodom podsjetio na važne podatke iz povijesti, a koji su se odnosili na osnivanje, izgradnju Vatrogasnog doma i opremanje. Naglasio je i kako je ovaj mjesni DVD, uz vatrogasne, imao izražene društvene i kulturne aktivnosti. „Danas DVD Gornja Vlahinička ima 51 člana, od toga 10 operativnih, 37 izvršnih, 1 pričuvnog, te 3 člana mladeži. Od mehanizacije posjeduje kombi vozilo, motornu štrcaljku, opremu za gašenje pjenom te elektro sirenu. Prostor Vatrogasnog doma je uređen i u njemu se može adekvatno skladištiti mehanizacija, te se mogu održavati aktivnosti DVD-a.“

Za svoj uspješan i požrtvovan rad tijekom 100 godina postojanja, DVD Gornja Vlahinička prije je nekoliko dana dobio Priznanje Općine.

Načelnik Općine Dražen Pavlović kazao je, između ostalog, kako je i ovo, jedno od manjih društva na području Općine, sada dobro opremljeno. Naime, do ove godine nisu posjedovali vozilo, te je Općina realizirala njegovu kupnju kako bi se, između ostalog, članovi mogli prevoziti na natjecanja, ali i kako bi operativni članovi mogli sudjelovati na intervencijama. Također, izrazio je zadovoljstvo, budući da su članovi uz pomoć ostalih sumještana, aktivno održavali postojeću opremu, ali i uređivali prostor.

Puno uspjeha te realizaciju što većeg broja aktivnosti, članovima DVD-a zaželjeli su predstavnici tvrtke Vatropromet, predsjednik općinske Vatrogasne zajednice Branko Moguljak te predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Mijo Brlečić.

U okviru svečanosti, dodijeljena su priznanja i vatrogasne spomenice. Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina diplome i brončane vatrogasne medalje uručio je: Vjekoslavu Pelegrinu, Dejanu Peršiću, Jurici Đudariću, Marijani Hajek, Mariu Kuntiću, Zoranu Staniću te Mateju Posavcu. Predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije diplome i srebrne vatrogasne medalje uručio je Željku Kuntiću i Siniši Hajeku.

Na samom kraju DVD Gornja Vlahinička dodijelio je i zahvalnice sponzorima i donatorima, Ivanu Putaku, Vladi Golubiću, Josipu Škrebajlu, Josipu Petiru, Romeu Hatu, Dejanu Faltisu, Goranu Staniću i Petru Miškoviću koji su ih pratili DVD tijekom dugogodišnjeg uspješnog rada te Josipu Fremundu koji je tom prilikom pohvaljen povodom 53-godišnje uspješne aktivnosti u ovom DVD-u.  Dodajmo i kako su zahvalnice uručene prijateljskim DVD-ovima, Općini, Vatroprometu, te općinskoj i županijskoj Vatrogasnoj zajednici.