Županija obnavlja i Novu internu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak

Radovi  na obnovi zgrade Nove interne OB „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku odvijaju se zadanom dinamikom. Potvrdio je to prilikom obilaska sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Kako je tom prilikom istaknuo, radovi su vrijednosti veće od 44 milijuna kuna, započeli su prošlog mjeseca, a njihov se završetak očekuje do svibnja iduće godine. „Trenutno se uklanjaju zidovi, instalacije, a nakon ovih radova ide izgradnja novih zidova, mijenjanje stolarije i proširenje dizala“ – pojasnio je župan dodajući kako je zadovoljan dinamikom.

Ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović kazao je kako je bolnica u Sisku opstala poslije velike katastrofe i uspjela je u svojem radu do današnjeg dana, kada je naveliko započeta rekonstrukcija i sanacija zgrada. „Sve ovo moguće je samo zahvaljujući stalnoj komunikaciji i suradnji Vlade i Sisačko-moslavačke županije“, govori ravnatelj navodeći kako je prije nekoliko dana zahvalio svim zagrebačkim klinikama na pruženoj pomoći, ali isto tako i županu koji je uz bolnicu od dana stradavanja.

Izvođač radova Mario Pranjić iz Venka gradnje rekao je kako je  rekonstrukcija dosta zahtjevna, ali i kako će se dobiti čvršći i bolji objekt no što bi to bio da se gradi novi.

Podsjetimo, zgrada Nove interne sagrađena je 1974. godine i u potresu je stradao njen konstruktivni i nekonstruktivni dio. Objekt se sastoji od prizemlja i 4 kata, bruto površine 2921,5 m2, a u njemu će biti smješten dio Odjela za infektologiju, Odjel za kardiologiju i Odjel pojačane internističke skrbi s koronarnom jedinicom.

Župan Ivan Celjak na kraju je naglasio kako je Sisačko-moslavačka županija „vrlo aktivna po pitanju obnove u svojoj  nadležnosti i na području grada Siska“. Naime, uskoro se očekuje i dovršetak projekta za zgradu Stare interne, a pri kraju je i projekt za zgradu Pedijatrije te bi ti radovi trebali početi najkasnije početkom studenog.

„Po dovršetku obnove imat ćemo zapravo novi, sigurniji i kvalitetniji bolnički sustav“ – zaključio je župan.