Sastanak u OB “Dr. Ivo Pedišić”

U Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić u Sisku održan je sastanak uprave i medicinskog osoblja bolnice s predstavnicima Ministarstva zdravstva, ravnateljima hrvatskih bolnica, Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, predstavnicima Udruge poslodavaca u zdravstvu i Hrvatske liječničke komore.

Ravnatelj sisačke Opće bolnice dr.Tomislav Dujmenović tom prilikom iskazao je zahvalnost svima koju su im dali potporu tijekom ovog teškog razdoblja koje je prouzročio katastrofalni potres, te je prezentirao i što je sve učinjeno po pitanju sanacije stradalih objekata. „Bolnica trenutno ima oko 1045 djelatnika, od toga 112 liječnika specijalista, 79 liječnika na specijalizaciji, oko 600 medicinskih sestara i tehničara te drugih zdravstvenih djelatnika i skrbimo za oko 140 tisuća žitelja Sisačko-moslavačke županije i pružamo im sekundarnu razinu zdravstvene zaštite.“ – kazao je Dujmenović. Istaknuo je potom i kako bolnici dnevno nedostaje stotinu kreveta, a uglavnom su to internistički i palijativni kreveti. „Veliki problem bolnici je nedostatak liječnika i medicinskog osoblja. U zadnjih pet godina iz bolnice su otišla 53 liječnika specijalista, sve u dobit između 35 i 42 godine. Teško se nosimo s tim“ – napomenuo je.

Na zajedničkom sastanku bio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić. On se osvrnuo na štete koje je prouzorčio potres, a čija je procijena samo na zgradama županije viša od 800 milijuna kuna.

„Trenutno imamo 25 otvorenih gradilišta obnove, nekolicina je tu i zgrada iz segmenta zdravstva, tu je 12 škola, zgrade iz socijalne skrbi i sve one javne ustanove koje mi pokrivamo i siguran sam da ćemo mi krajem 2022.godine imati u obnovi sve naše zgrade javne ustanove kojima smo mi kao Sisačko-moslavačka županija ili vlasnici ili osnivači i to nas veseli. Veseli nas da ćemo uspjeti u zadanim rokovima te naše zgrade obnoviti“, kazao je Jurić.