Predsjednik Milanović razgovarao s nagrađenim učenicima XV. Gimnazije

Povodom početka nove školske godine i kako bi im čestitao na uspjehu na međunarodnim natjecanjima, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je učenike XV. gimnazije Zagreb.

U Uredu Predsjednika Republike bili su učenici sudionici 29. srednjoeuropske informatičke olimpijade –  CEOI 2022., koja se održala od 24. do 30. srpnja 2022. u Varaždinu uz pokroviteljstvo Predsjednika Republike, kao i učenici koji su tijekom ovog ljeta sudjelovali na međunarodnim olimpijadama znanja iz biologije, fizike, matematike i geografije i ekvivalentnim međunarodnim natjecateljima iz robotike.

Među njima je bio i dobitnik dviju zlatnih medalja Dorijan Lendvaj iz Popovače.

Predsjednik Milanović čestitao je učenicima na rezultatima i poručio kako je to što rade super za Hrvatsku koja, iako mala zemlja, pokazuje da može biti konkurentna u znanju. Na sastanku se razgovaralo i o važnosti održavanja nastave uživo, pri čemu je i ravnatelj XV. Gimnazije istaknuo kako „nastavu uživo ništa ne može zamijeniti, što su pokazali i rezultati priprema za natjecanja koje su održane uživo, uz puno veću motivaciju“.

Nakon sastanka, sudionicima RoboCupa 2022. prezentirali su predsjedniku Milanoviću i svoje nagrađene robote, te su se pohvalili kako će se po prvi puta europsko natjecanje u robotici održati u Hrvatskoj, što je još jedan dokaz da su hrvatski učenici danas konkurentni u robotici.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.