Moslavina s Dinamom u 1. kolu KUP-a

Nakon što su jučer na gradskom stadionu u pretkolu hrvatskog nogometnog kupa izbacili drugoligaša Međimurje iz Čakovca s 3:2 nogometaši Moslavine u idućem će kolu u Kutini dočekati zagrebački Dinamo, prvaka države i sudionika Lige prvaka! Nagrada je to kutinskim nogometašima za sve dobro što su napravili ove godine, ali do toga nisu došli lako.

Gosti su jučer brzo zagospodarili terenom i imali tri odlične šanse na početku utakmice da dođu u vodstvo, ali Kovačić je bio na visini zadatka. Kazna za promašaje stigla je u 28. minuti kada Lončarević donosi Moslavini prednost. Nažalost, obrana domaćina ipak nije izdržala do odmora. Radošević je loše ispucao jednu loptu, Đaković ju je primio na dvadeset metara i zakucao u mrežu.

U nastavku smo gledali ravnopravnu igru, bez izrazitih prilika sve do 60. minute, kad obrana Moslavine opet poklanja jednu loptu gostima. Havojić je to iskoristio i Međimurje je potpuno preokrenulo rezultat. Izgledalo je u tim trenucima da je susret odlučen, gosti su čak bili bliže novom golu, da bi u zadnjih 10 minuta Moslavina napravila potpunu ludnicu na terenu i na tribinama.

Prvo je Lilovac odlično utrčao iza obrane gostiju, koja kao da ga nije ozbiljno shvaćala, zaobišao golmana i izjednačio na 2:2. Šest minuta kasnije nisu ga više mogli zaustaviti ni prekršajem, prošao je po boku i ubacio odličnu loptu u peterac, gdje ju je na drugoj stativi dočekao Dajčar i donio domaćinima pobjedu. Vremena za još jedan povratak Međimurje više nije imalo.

Moslavina i Dinamo sastat će se u 1. kolu kupa 19. listopada. Kako su se Zagrepčani proteklih godina nametnuli u najbolji nogometni klub između Beča i Istanbula, a u Kutini i inače imaju veliku navijačku bazu, očekuje se da će rekord gradskog stadiona po broju gledatelja te srijede biti srušen.