Dan Župe Ludina

Velikoludinska župa svečanim je misnim slavljem i prigodnim programom proslavila svoj Dan – blagdan sv. Mihaela Arkanđela.

Završnoj proslavi od 25. do 28. rujna prethodila su misna slavlja priprave. Naime, prošle je nedjelje misno slavlje predstavljalo i Zaziv Duha svetoga za početak nove vjeronaučne i školske godine, dok su u sklopu duhovne priprave, o temama važnim za kršćanstvo, kroz misna slavlja govorili vlč. Josip Samaržija, dekan Petrinjskog dekanata i nekadašnji župnik ove župe, vlč. Ivica Šimunović, župnik u Martinskoj Vesi te vlč. Ivan Petrović, župnik u Popovači.

Središnjem događanju, misnom slavlju i programu koji je uslijedio uz vlč. Marijana Piskača, župnika iz Resnika, koji ga je predvodio,  te domaćeg župnika Matu Sukalića, nazočili su i svećenici iz susjednih i prijateljskih župa. 

U proslavu je ove godine bio uključen velik broj sudionika, a posebice je aktivan bio Župni Caritas koji je prodajom kreativnih radova sakupljao sredstva za potrebite župljane, a prigodnoj su se prodaji pridružili i članovi Školske zadruge „Jabuka“ OŠ Ludina. Nije izostalo niti druženje pred crkvom, ali ni dodjela nagrada autorima najboljih likovnih i literarnih radova u sklopu natječaja kojeg je povodom Miholja proveo KUD „Mijo Stuparić“.