Županija gradi prvi Učenički dom u Sisku

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima je prošloga tjedna obišao radove na zgradi budućeg Učeničkog doma Sisak. Radi se o prenamjeni stare matične zgrade Strukovne škole Sisak u Učenički dom. Time će stara neugledna zgrada uz najljepši simbol Siska, stari most, dobiti popuno novi izgled i novu namjenu.

Kako je u potresu zgrada pretrpjela velika oštećenja, nužna je konstruktivna obnova. Radovi konstruktivne obnove su u punom jeku i iznimno su zahtjevni te njihova vijednost doseže oko  12 milijuna kuna.

„Vrlo je važno ulagati u obrazovanje na području Sisačko-moslavačke županije, na području grada Siska, a osobito kad se u obzir uzme da oko 150 učenika nakon završetka osnovne škole srednju školu upisuje izvan naše županije, a srednjoškolsko obrazovanje koje upisuju izvan Županije dostupno im je upravo u gradu Sisku. Učenički dom će imati 25 soba, za 50-60učenika. a svaka soba će imati kupaonicu, što je osobito važno. Naravno da će Učenički dom imati sav onaj sadržaj koji je potreban, a to su i blagovaonica i kuhinja i sobe za odgajatelje, te će se prostirati kroz tri etaže“ – istaknuo je župan.

Ovo je još samo jedno od desetak otvorenih gradilišta koje ima Sisačko-moslavačka županija, tijekom narednih dana otvara ih se još. Radovi obnove i novih infrastrukturnih projekata su u punom jeku i župan Celjak je ponovo naglasio kako je ovo iznimno zahtjevan period koji traži maksimalnu angažiranost na terenu. Uz projekte obnove, paralelno se provode projekti nužni za revitalizaciju sisačko-moslavačkog kraja, pri čemu Županija ima ključnu ulogu predvodnika razvoja za gradove i općine.