Ured za demografiju i mlade podijelio 5 milijuna kuna udrugama za projekte kojima podržavaju roditeljstvo

Središnji državni ured za demografiju i mlade donio je odluku o raspodjeli 5.090.926,75 kuna za projekte Udruga civilnog društva usmjerenih podršci roditeljstvu u 2022.godini.

Novčane iznose u rasponu od 50 do 100 tisuća kuna dobile su 72 udruge, a među njima nalaze se i dvije s područja Sisačko – moslavačke županije.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije za projekt „P.U.Z.L.A. roditeljstva“ dobila je iznos od 75 tisuća kuna. Udruga „KAS“ Sisak za projekt „Psihološka pomoć roditeljima u prevladavanju stresa uzrokovanog potresom“ dobila je 60 tisuća kuna.

Državna tajnica Željka Josić istaknula je važnost međusobne suradnje između Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Udruga civilnog društva koje obuhvaćaju svojim djelovanjem veliki broj korisnika i ciljnih skupina s istim ciljem osnaživanja, ravnopravnosti i podrške u odgoju djece i mladih i roditeljstvu kao i zaštiti zdravlja trudnica i novorođenčadi.

„Sinergijom sviju dolazimo do zajedničkog cilja osnažujući partnerstva udruga i ostalih lokalnih dionika u razvoju i provedbi projekata usmjerenih podršci roditeljstvu.“, istaknula je državna tajnica Josić te zahvalila svima na dosadašnjoj i budućoj suradnji uz uspješnu provedbu projekata.