Održana 30. likovna kolonija “Voloderski bregi”

Četrdesetak slikara iz različitih krajeva Hrvatske okupilo se prošle subote u Voloderu na likovnoj koloniji „Voloderski bregi“ koja tradicionalno predstavlja kulturnu uvertiru u središnji program trodnevne manifestacije „Voloderska jesen“.

Riječ je o umjetničkom susretu kojeg već 30. godinu zaredom uspješno organizira i vodi voloderska slikarica Marija Siladi Jambrešić, a uz podršku Mjesnog odbora odnosno udruga i Turističke zajednice Grada Popovače.

Zahvaljujući im na nesebičnom doprinosu kojeg daju sudjelovanjem na likovnoj koloniji najavljujući našu najveću i najstariju manifestaciju posvećenu berbenim običajima i vinu, okupljene sudionike pozdravili su zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić te predsjednik Mjesnog odbora Danijel Sučija kao i voloderski župnik Marijan Štingl. U okviru ovog jubilarnog susreta uručene su prigodne zahvalnice i pokloni slikarima, a posebna zahvala upućena je i inicijatorici odnosno glavnoj organizatorici kolonije, gospođi Siladi Jambrešić, koja je za ovu priliku pripremila i bogatu izložbu fotografija „Voloderskih brega“ snimljenih kroz proteklih 30 godina. Kako je s ponosom naglasila pozdravljajući okupljene slikare i ostale goste koji su dali svoj doprinos održavanju ove tradicije, među sudionicima kolonije je i jedan umjetnik koji joj se odazvao čak 29 puta.

Radove nastale u okviru ove kolonije posjetitelji Voloderske jeseni imat će priliku razgledati na prodajnoj izložbi koja će biti postavljena u prostoru Pučkog doma Voloder od 9. do 11. rujna.