Održan plenum 1. ŽNL

U organizaciji ŠNK Moslavac Popovača u Popovači je održan plenum 1. Županijske nogometne lige Nogometnog saveza Sisačko- moslavačke županije.

Događaju su prisustvovali predstavnici većine klubova, te predstavnici saveza, glavni tajnik Damir Nogić, povjerenik za natjecanje Mirko Letić i povjerenik za suđenje Mladen Crnojević.

Izvlačenjem bergerovih brojeva određen je kalendar natjecanja za sezonu 2022/2023. Predstavnici klubova su nakon toga upoznati sa određenim promjenama u novoj natjecateljskoj sezoni, kao što je važnost uplate cjelokupne kotizacije za natjecanje prije početka prvenstva, kako bi se pokušalo izbjeći odustajanje klubova od natjecanja, što je bio slučaj prijašnjih godina, te su klubovi upoznati sa mogućnosti da netko od  klubova 1 ŽNL igra kvalifikacije za popunu 4.NL u slučaju da se Sava Strmec kvalificira za viši rang natjecanja. Također im je predstavljena mogućnost podizanja sudačke naknade s obzirom da je taj prijedlog još uvijek na razmatranju. Službeni dio plenuma završen je pozdravnim govorom zamjenika gradonačelnika Popovače Lovre Miklaužića koji ih je upoznao sa trenutnim stanjem i budućim ulaganjima po pitanju nogometne infrastrukture u gradu Popovači te je sa sportske strane svima poželio sreću u daljnjem radu i nadolazećoj sezoni.

ŠNK Moslavac Popovača prvo kolo otvara 27.8. u Popovači protiv NK Dinamo iz Odre te nakon toga gostuje u Jazavici kod NK Sloge.

Parovi 1. kola:

NK Sloga Jazavica – ŠNK RADNIK MAJUR

ŠNK Moslavac Popovača – NK Dinamo Odra

ŠNK Jelengrad – NK Voloder

Frankopan Galdovo – NK Metalac Sisak

Vatrogasac Husain – NK “Sunjski” Sunja

NŠK SOKOL Velika Ludina – NK Sokol Rajić

NK BSK Budaševo – ŠNK BANOVAC GLINA