Gradonačelnik održao sastanak s predstavnicima Vatrogasne zajednice Grada Popovače

Proteklog tjedna gradonačelnik Josip Mišković zajedno je sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem održao sastanak s predsjednikom i zapovjednikom Vatrogasne zajednice Grada Popovače i vodstvom stožernih društava.

Jedna od tema ovog sastanka bilo je donošenje novog Plana zaštite od požara Grada Popovače koji treba biti gotov do kraja ove godine, ali i preraspodjela zone djelovanja. Sukladno tome, dogovoreno je da DVD Popovača djeluje na području Popovače, Donje Vlahiničke, Podbrđa, Gornje Jelenske i Moslavačke Slatine, DVD Donja Gračenica djeluje na području Donje Gračenice, Gornje Gračenice, Volodera i Ciglenice, a DVD Stružec na području Strušca, Osekova, Potoka i Donje Jelenske.

Također, raspravljalo se i o povećanju naknade stožernim društvima za provođenje Plana zaštite od požara zbog povećanja troškova nakon čega je dogovoreno da će se rebalansom Proračuna Grada Popovače planiranog u jesen osigurati preraspodjela sredstava te da će se stožernim društvima naknada povećati sa 100.000,00 kuna na 120.000,00 kuna godišnje.