Članovi PULS-a Moslavački štrk gostovali u Sloveniji

Članovi PULS-a „Moslavački štrk“ sudjelovali su 6.kolovoza na 6. Međunarodnoj likovno-kiparskoj koloniji u organizaciji Glazbenog društva IVO AS -Slovenija. Na kulturnoj manifestaciji „Ljeto u Konjišču 2022.“ sudjelovalo je 65 likovnih stvaralaca iz Austrije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Riječi dobrodošlice u ime domaćina uputila je Marinka As te sekretar Ministarstva kulture Minki Jerebić, te predstavnici lokalne vlasti.

Likovni doprinos međunarodnom kulturnom događaju u ime Udruge PULS „Moslavački štrk“ dali su Danijela Makoš Repaja, Dobra Vein, Branka Vrbanić, Jadranka Del Ponte i Marija Pukec Žigić.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji, prekrasnom parku Ribičkog doma u Zg Konjišče, cjelodnevnoj glazbenoj izvedbi Ive As i gostoljubivosti domaćina, vladala je predivna sinergija prijateljstva i umjetnosti.

Likovna avantura slikara „Moslavačkog štrka“ bila je dodatno obogaćena razgledavanjem kulturnih znamenitosti Štajerske, posjetom likovnih izložbi u Apače i Dobrovnik te drugih zanimljivih lokacija za vrijeme trodnevnog boravka u gostima Društva IVO AS.

Potvrda da kultura ne poznaje granice su upućeni pozivi moslavačkim slikarima za daljnju suradnju od strane likovnih društava iz Mađarske, Slovenije i Austrije.