PULS “Moslavački štrk” gostovao u Velikoj Kladuši

PULS „Moslavački štrk“ sudjelovao je na Međunarodnoj likovnoj koloniji u Velikoj Kladuši, koja je održana 16. srpnja u okviru manifestacije “Kladuško ljeto 2022”.

Organizator i domaćin kolonije, Fikret Abdić Toda je u ime Općine Velika Kladuša zaželio dobro došlicu umjetnicima iz raznih gradova Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Inspirirani domicilnom kulturom i arhitekturom slikari su svoje emocije raznim likovnim tehnikama prenijeli na platna, papir i keramiku. Svoj likovni doprinos u razvoju međunarodne kulturne suradnje svojim sudjelovanjem dali su predstavnici Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“: BRANKA VRBANIĆ, JELENA SREDNOSELEC, HAJRUDIN OSMANAGIĆ, ZLATA BENČEC I MARIJA PUKEC ŽIGIĆ.

Sudionici likovne kolonije su sa zadovoljstvom donirali svoja djela jer je humanitarnog karaktera i prihod od prodajne aukcije radova, biti će doniran udruženju „I mi postojimo” roditelja, mladih i djece s posebnim potrebama općine Velika Kladuša.

Po završetku Međunarodne likovne kolonije “Kladuško ljeto 2022” koja je ujedno i dio projekta “Umjetnost bez granica”, upriličena je izložba nastalih radova i zajednička fotografija prilikom čega su dodijeljene i Zahvalnice učesnicima sa pozivom za ponovno likovno druženje.