Poslovna konferencija „Od ideje do uspjeha uz CROWN“

U prostoru Centra kreativne industrije Sisak održana je konferencija pod nazivom “Od ideje do uspjeha” koja je završni dio projekta CROWN u organizaciji Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA.

Andrea Šeperac, voditeljica Odjela za projekte EU i zamjenica direktora SIMORA-e istaknula je kako se na današnji dan provode 150 projekata te su na svaki ponosni, no ovaj projekt CROWN im predstavlja jedan od najvećih ponosa zbog toga što su radili s mladim poduzetnicima.

„Projektni tim je jako dobro odradio svoj posao i nadam se da ćete neke od proizvoda koje smo stvorili tijekom ovog projekta uskoro vidjeti na tržištu“, kazala je Šeperac.

Konferenciji je bio nazočan župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, zajedno s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak.

„Ovaj projekt sa sobom nosi sa sobom velik iskorak u pružanju poslovne podrške i potpore prema mladim poduzetnicima i mladim Start up-ima“- poručila je ministrica Tramišak.

Ovakva praksa još jedna je od brojnih koji za cilj imaju transformaciju i poboljšanje tranzicije Sisačko-moslavačke županije u samom gospodarstvu.

„Sisačko-moslavačka županija je trenutno jedna od najmanje razvijenih županija u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, no bazirajući se na onu snagu kojom raspolaže, po pitanju ljudskih resursa i kapaciteta, posebno onih mladih za koje vidimo da idu u smjeru novih tehnologija, vjerujem da će im u velikom značaju pomoći“- dodala je ministrica Tramišak.

Župan Celjak poručio je kako mu je zadovoljstvo čuti detalje o gotovo realiziranom projektu kojeg je provodila SIMORA, a ovaj projekt ujedno je pokazao kako županija raspolaže sjajnim poduzetnicima.

„Uz naš županijski projekt kojeg provodimo u Novskoj, a tiče se razvoja gaming industrije, imamo velika očekivanja od Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak jer na taj projekt planiramo vezati poduzetnički centar kojeg ćemo osnovati u Sisku i na taj način dati dodatan poticaj razvoju poduzetništva u županiji“- pojasnio je župan.