Općina Velika Ludina započela s pripremom programa za Dan općine i župe

Nakon deset godina Općina Velika Ludina svoj će Dan ponovno slaviti 29. rujna – povodom zaštitnika župe sv. Mihaela Arkanđela. Odlučili su to jednoglasno općinski vijećnici, a s oduševljenjem su isto prihvatile i velikoludinske udruge i organizacije.

Nakon dvije pandemijske godine u kojima su se manifestacije održavale u posebnim okolnostima, vodstvo Općine nada se kako će ova promjena biti dobro popraćena, te već sada planira bogat program za tu prigodu.

Održan je stoga radni sastanak s predstavnicima lokalnih udruga, zajednica i organizacija, te je dogovoren okviran program koji će se održavati tijekom čitavog rujna.

Uz zabavni program koji će biti upriličen 23. i 24. rujna, a čije će središte biti koncerti Ivana Zaka i Srebrnih krila, Općina Velika Ludina uz pomoć partnera pripremit će i tradicionalne manifestacije „Jabuka crvenika“ i „Miholje u Ludini“, kao i ostale bogate kulturne, sakralne i sportske sadržaje, među kojima će ponovno biti i biciklijada, no, pronaći će se i pokoji novitet.

Detalji o programu bit će poznati do kraja kolovoza.